Ontspanningsmassage

Wat is een Integratieve Ontspanningsmassage? Integratieve ontspanningsmassage combineert drie verschillende vormen van massage tot één vloeiend geheel. De bekendste is de klassieke massage. Hierbij gebruik ik vooral ontspannende strijkingen afgewisseld met diepere knedingen en fricties. Dit in combinatie met warme, etherische oliën zorgt er voor dat je huid en spieren zich ontspannen (in overleg kan ik hier ook diepe weefselmassage aan toevoegen). Bij de dynamische massage wordt je lichaam in beweging gebracht. Een zacht rollen, wiegen en rekken brengt je tot een dieper niveau van ontspanning. Aan het eind van de massage ontvang je enkele minuten polariteitsmassage. Polariteitsmassage is een manier om de energiehuishouding in je lichaam in goede banen te leiden. Hierbij worden de handen op verschillende plaatsen neergelegd. De positieve effecten van deze drie massagetechnieken bereiken zodoende een diepe ontspanning van zowel lichaam en geest.

Hoe ziet een massage er uit?

Elke massage is anders. Voor de massage praten we even om te horen waar je voor komt of wat belangrijk is. Na afloop is er tijd om rustig bij te komen. Ik gebruik warme etherische olie en een comfortabele massagetafel. Voor mensen met rug, schouder of nekklachten, is er een speciale hoofdsteun. De tafel heeft tevens borstuitsparingen, wat het liggen op de buik voor vrouwen aangenamer maakt. Indien gewenst kunnen ook aparte armsteunen aan de tafel bevestigd worden, wat vooral voor vollere mensen comfortabeler ligt. Er wordt niet veel gezegd, je wordt behaaglijk toegedekt met warme doeken op plaatsen waar niet gemasseerd wordt. De eerste massage is meestal een algemene massage, een soort kennismaking. Als je vaker komt wordt de massage steeds meer toegesneden op een vorm die goed bij je past en waar je het beste in kan ontspannen. Daarbij wordt steeds opnieuw besproken wat op dat moment voor jou van belang is.


massage tafel massage tafel

Massage, waarom?

Massage is voor iedereen. Massage is voor alle leeftijden. Even een moment voor je zelf, aandacht voor je lichaam, een warm contact. Heerlijk wanneer je je vermoeid en/of gespannen voelt en eens helemaal wilt ontspannen. Ook als je je graag laat verwennen en wilt genieten van de aanraking en volledige aandacht, waarbinnen respect voor jou voorop staat. Er zijn nog een paar goede redenen om je te laten masseren:
Ontspanning
● Massage is ontspannend voor je lichaam en je geest. Dus goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning te maken hebben of als je het druk hebt.
Ouder worden
● Wanneer je ouder wordt, neemt de stijfheid van gewrichten en spieren toe. Het is dan van belang ze zo soepel mogelijk te houden. Een massage helpt het lichaam goed in conditie te blijven. Het is tevens ook goed voor de huid, aangezien er met olie wordt gewerkt en massage een betere doorbloeding van de huid bewerkstelligt.
Nieuwe energie
● De energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt.
Ondersteuning bij sport
● Mensen die veel sporten vinden het prettig als de spieren (ook de diepliggende spieren) stevig gekneed en losgemaakt worden. De massage kan ook in deze behoefte voorzien.
Een minivakantie
● Een massage brengt je van het denken naar het voelen, van het hoofd naar het lichaam, van tijd naar tijdloosheid. Een oase van rust, waarbinnen even niets hoeft. Een vakantie in een notendop. Belangrijk wanneer je veel verantwoordelijkheden hebt.
Aangeraakt worden
● Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Als je nu of in het verleden te weinig of onveilig aangeraakt bent, kan massage je weer wat terug geven.
Zwangerschap
● Tijdens de zwangerschap is je lichaam volop in werking en ben je eerder vermoeid. Het kan dan heerlijk zijn in deze periode gemasseerd te worden. Ik geef een zachtere massage aangezien dat beter is voor je lichaam. Je wordt hierbij tevens in zijligging gemasseerd en waar nodig ondersteund met kussens.
Ondersteuning bij veranderingen
● Massage kan goede ondersteuning bieden in tijden van grote veranderingen, bijvoorbeeld een verhuizing, verandering van werk, een echtscheiding, de overgang of een examen.
Gedachten stil zetten
● Wanneer je veel denkwerk verricht of je gedachten even stil wilt leggen. Na een massage voel je je helderder en lichter.
Verwijderen afvalstoffen
● De bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
Aandacht voor jezelf
● Je hoeft geen hoger doel te hebben om je te laten masseren. Jezelf laten verwennen is een heel goede reden!

De duur en kosten van een massage

● 1,5 uur: waarvan 75 minuten massage en 15 minuten voor binnenkomst en rustig afronden.

De kosten

● Een massage kost € 62,-
● Een hotstonemassage kost € 67,-.

etherische oliën integratieve massage


Klassieke massage (ook wel intuïtieve massage genoemd)

Klassieke massage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie met etherische oliën en warme doeken worden gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.

Ik geef bij voorkeur een gehele lichaamsmassage omdat totale ontspanning van het lichaam dan beter mogelijk wordt. Wanneer je echter de voorkeur hebt voor een deelmassage dan is dit natuurlijk ook mogelijk

Ik gebruik in de klassieke massage ook technieken uit de traditionele (indiaanse) Hawaiaanse massage. Hierbij worden met de onderarmen grote strijkingen op een volvloeiende wijze gegeven.

De klassieke massage kan afzonderljk worden gegeven of onderdeel zijn van een integratieve massage.

Dynamische massage

Bij dynamische massage wordt je lichaam in beweging gebracht, door je zacht of stevig in een vloeiende aaneenschakeling te wiegen, rollen, rekken en stretchen. Grotere bewegingen werken losmakend, kleinere werken door op dieper liggende plaatsen in het lichaam. Hierdoor kan ontspanning op diep niveau bereikt worden.
Het heeft een positieve uitwerking op spieren en gewrichten, spanning en andere stressgerelateerde klachten.
Bij zwangerschap is het ontspannend en genieten voor twee.

Dynamische massage kan afzonderlijk worden gegeven waarbij je de kleding aanhoudt, of onderdeel zijn van een integratieve massage.

Diepe weefselmassage

Diepe weefselmassage maakt onderliggende spieren en (bind)weefsel los. De massagegrepen worden uitgevoerd met de vingers, handrug en onderarm in lange glijdende stroken. Verhardingen in het weefsel, vaak herkend als pijnlijke plekken, worden losgelaten door diep in het weefsel en toch zacht te werken. Het kan een verlichting geven voor mensen die last hebben van (chronische)spierspanningen, bijvoorbeeld in rug, nek en schouders. Ook geschikt voor mensen die van een diepe en/of krachtige massage houden.

Diepe weefselmassage kan afzonderlijk worden gegeven of onderdeel zijn van een integratieve massage.

Polariteitsmassage

Deze massage is ontwikkeld door dr.Randolph Stone, een in Oostenrijk geboren natuurgeneeskundige, die ontdekte dat ons lichaam net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn. Zo is de bovenkant van ons lichaam positief(+) geladen en hebben onze voeten een negatieve(-) lading. Door de polariteits-energie langs de energiebanen te leiden, breng ik deze polen met elkaar in verbinding en kan de levensenergie vrij stromen. Dit doe ik door mijn handen op verschillende plaatsen van het lichaam te leggen. Polariteitsmassage werkt harmoniserend en rustgevend.

Polariteitsmassage kan afzonderlijk worden gegeven waarbij je de kleding aanhoudt, of onderdeel zijn van een integratieve massage.

Holistic pulsing

Het idee van pulsen is gebaseerd op het feit dat het lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat. Je kunt het effect op het lichaam vergelijken met wat je waarneemt wanneer je een steen in het water gooit. Om de steen ontstaan kringen van golvend water die tot de oever kunnen reiken. Bij holistic pulsing word je bewogen op een zachte, natuurlijke en speelse manier in een op jou afgestemd ritme, waardoor kleine en grote golven door je lichaam stromen. Dit heeft een rustgevende invloed. Door de aanhoudende, wiegende, strekkende en rollende bewegingen kom je op een steeds dieper ontspanningsniveau. Het komt voor dat wanneer het lichaam na het pulsen stil ligt deze golven nog steeds voelbaar zijn. Een vollere ademhaling kan de genoemde effecten vergroten.
Het is een zachte en vriendelijke wijze om meer in kontact met je lichaam te komen en het bewustzijn te vergroten van de signalen die je lichaam afgeeft. Je gaat bijvoorbeeld beter voelen waar je spieren zich vastgezet hebben of juist ontspannen zijn. Tijdens de massage word je uitgenodigd te delen wat je hierin ervaart. Na afloop is er ruimte om rustig bij te komen en na te praten.

Bij holistic pulsing lig je gekleed op een massagetafel. Het wordt als aparte massage van ongeveer een uur gegeven, de totale tijd blijft hetzelfde als bij de andere massages.

Massagecadeaubon

Wellicht is het een leuk idee een vriend, vriendin of familielid eens te verrassen met een ontspanningsmassage als cadeau. Op de achterzijde van de bon wordt uitleg gegeven over de massage. De bon wordt met bijpassende enveloppe geleverd. Je kunt de bon zowel telefonisch als schriftelijk (of per e-mail) bestellen en desgewenst ophalen of thuis laten bezorgen. Zorg in het laatste geval dat jouw adres bij mij bekend is en maak € 63,- over op NL25 RABO 0143659030, t.n.v. K.J. Middelham o.v.v. massagecadeaubon. Zodra ik de betaling ontvangen heb, wordt de cadeaubon toegestuurd. Je kunt ook een hotstonemassagecadeaubon bestellen. Maak dan € 68,- over op bovenstaand rekeningnummer.


Locatie

Individuele massage en massagecursussen, coaching, Psychosynthese sessies en het traject Eigen Praktijk worden gegeven in een ruime en rustige, vrij gelegen praktijk te Gasteren.

Massagepraktijk Meander
Gagels 47, 9466 PK Gasteren
Google Maps Massagepraktijk Meander Gasteren

Informatie en afspraak

Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail.
Kitty Middelham
tel: 0592 308 815 of 06 446 085 59
E-mail: meander@massagepraktijk.net

NL25 RABO 0143659030, t.n.v. K.J. Middelham
Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.
Kamer van Koophandel nr 01157139