Individuele cursussen te Gasteren en Assen

Waarom een massagecursus?
Al vele eeuwen gebruiken mensen hun handen om spanning en pijn te verzachten en tevens liefdevolle aandacht en warmte te geven. In veel culturen wordt massage in familiekring toegepast en doorgegeven. In onze westerse cultuur is massage inmiddels ook steeds gewoner en mede daardoor voor ieder toegankelijker geworden; de vraag naar een goede ontspanningsmassage is enorm toegenomen.

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunkties en de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt je uitgenodigd om de aandacht uit te laten gaan van het hoofd naar het lichaam. Velen vinden een massage ontvangen heerlijk; diep ontspannend voor het lichaam, tevens een weldadig gevoel van innerlijke rust en harmonie. Men voelt zich verkwikt en als herboren. Daardoor ontstaat vaak de wens het zelf ook te willen leren.

De stap naar zelf massage geven kan een drempel zijn wanneer je niet weet hoe je dit precies kunt doen. Vaak denkt men ook dat het geven van een massage vooral vermoeiend is of dat je er sterk voor moet zijn. Een cursus geeft je een handvat om je de kunst van het masseren eigen te maken. Je leert een aantal gedegen technieken om iemand te kunnen ontspannen en verwennen. De ontdekking is dan vaak, dat met dit handvat in combinatie met een goede lichaamshouding ook het geven van een massage ontspannend en verkwikkend is.

Een individuele cursus?

Een individuele cursus is vooral geschikt, wanneer je het op prijs stelt om:
• de cursus te volgen op de tijden en data die jou beter schikken
• de cursus met bekenden te volgen
• én op én begeleid te worden

Individuele cursussen

Deze cursussen worden in Assen gegeven en zijn inhoudelijk hetzelfde als de groepscursussen in Rotterdam, Assen en Schoonloo. Door de én op én begeleiding en een compactere tijdsindeling zijn er minder lesuren nodig. De cursus duurt bij deelname van én persoon (proefpersoon meenemen) 3 keer 2 uur of 2 keer 3 uur, bij twee personen 3 keer 3 uur, bij vier personen 3 keer 4 uur. Data en tijden kunnen we in overleg plannen.

Basiscursus Ontspanningsmassage

In zeven lessen leer je de basistechnieken van de klassieke massage, zoals strijken en kneden. Elke avond masseren we een deel van het lichaam. Tijdens de cursus ben je zowel 'gever' als 'ontvanger'. We werken op comfortabele massagetafels. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding en tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven en ontvang je een certificaat van deelname. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Cursus Ontspanningsmassage voor gevorderden

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die de basiscursus hebben gevolgd of op andere wijze ervaring hebben met massage. Het aanleren van veel nieuwe klassieke massagetechnieken staat centraal waarmee je je vaardigheden verder ontwikkelt. Je leert bijvoorbeeld een grote uitbreiding aan mogelijkheden voor rug, schouder en nek massage. Ook hoe je de rug in zijligging kunt masseren, wanneer iemand moeilijk op de buik kan liggen. Daarnaast leer je ter kennismaking enkele technieken uit de dynamische massage en polariteitmassage, welke bij uitstek aan de ontspanningsmassage toegevoegd kunnen worden.
Lichaamshouding, ademhaling en zorgzaamheid blijven belangrijke aandachtspunten, waarin we ons verder verdiepen. We werken op comfortabele massagetafels. Je ontvangt een duidelijke handleiding en een certificaat van deelname.

Kosten individuele cursus:

• 1 cursist met proefpersoon: € 295,- (3 keer 2 uur of 2 keer 3 uur).
• 2 cursisten (je oefent op elkaar): € 250,- per persoon (3 keer 3 uur).
• Het is ook mogelijk met een groepje van mimimaal 4 deelnemers een cursus op maat aan te vragen: de kosten zijn dan € 225,- per persoon

De tarieven zijn inclusief koffie en thee, handleiding en gebruik van massageolie en lakens.
Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat.

Locatie: Gagels 47, 9466 PK te Gasteren

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Supervisie en coaching

Na het volgen van een cursus kun je je vaardigheden nog verder ontwikkelen en verfijnen door middel van individuele supervisies.

Een combinatie van cursussen met aanvullend supervisie en/of coaching biedt een stevig fundament voor het opstarten van een eigen praktijk. Voor uitgebreide informatie Zie pagina 'Start je eigen praktijk'

Kosten: Een supervisie voor verfijning van de massagetechnieken kost € 100,- en duurt twee uur. Kom je met z'n tweeën dan kost het € 85,- per persoon en duurt 4 uur. Alle genoemde tarieven zijn inclusief 21% BTW. Een coaching sessie kost € 65,- en duurt anderhalf uur. Dit is altijd een één op één gesprek.

Cursus hotstonemassage

Toepassen van stenen in de massage

Een hotstonemassage is een massage met warme stenen en is bedoeld als aangename en doeltreffende aanvulling op een bestaande behandeling. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met massage, pedicure, manicure, stoelmassage, schoonheidsbehandelingen, shiatsu en natuurgerichte en klantgerichte behandelingen. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de behandeling effectiever maakt. Je kan een gewone massage geven en af en toe stenen gebruiken of je aandacht vooral richten op werken met stenen en warmte en veel minder masseren. Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en je handen gelijktijdig hun werk.
Een hotstonemassage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het voert afvalstoffen af, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam.
Voor uitgebreide informatie over hotstonemassage zie de hotstonemassagepagina.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus hotstonemassage leer je het hele lichaam te masseren met warme stenen. Je krijgt uitleg en praktische tips over stenen, reinigen, temperatuur, contra-indicaties, sfeer en opbouw van een korte of lange sessie. We gaan praktisch aan de slag met de verschillende manieren om stenen te leggen en oefenen diverse manieren om met de stenen te masseren. De cursus is gericht op het geven van een complete lichaamsmassage met warme stenen.
We werken op massagetafels. Doen, voelen en elkaar goede feedback geven staan centraal tijdens deze cursus. Na de cursus ben je in staat om zelfstandig op een verantwoorde manier een hotstonemassage te geven. Enige kennis met betrekking tot massage is wel vereist voor het bijwonen van de cursus.

Tijd en kosten

Voor twee personen die samen een cursus volgen zijn de kosten € 140,- p.p (vijf uur les), incl. certificaat, gebruik van hotstones, syllabus en koffie/thee. Datum en tijd in overleg.

één persoon die de cursus alleen wil volgen moet een proefpersoon meenemen. Kosten € 165,- (drie uur les), incl. certificaat, gebruik van hotstones, syllabus en koffie/thee. Datum en tijd in overleg.

Locatie: Gagels 47, 9466 PK te Gasteren

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Cursus locatie

Massagepraktijk Meander
Individuele cursussen, massage, coaching, Psychosynthese en het traject Eigen Praktijk worden gegeven in Praktijk Meander te Gasteren. Daar opent Meander begin 2016 tevens een Bed & Breakfast.

Massagepraktijk Meander
Gagels 47, 9466 PK Gasteren
Google Maps Massagepraktijk Meander Gasteren

Tel.: 0592 308 815 of 06 446 085 59
E-mail:meander@massagepraktijk.net

Informatie en afspraak

Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail.
Kitty Middelham
tel: 0592 308 815 of 06 446 085 59
E-mail: meander@massagepraktijk.net

NL25 RABO 0143659030, t.n.v. K.J. Middelham
Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.
Kamer van Koophandel nr 01157139