Persoonlijk traject Eigen Praktijk

Is het je wens om een eigen praktijk op te starten? Ik bied hiervoor de volgende mogelijkheden aan.
Aangezien massage tegenwoordig helemaal ingeburgerd is, is de stap ernaartoe veel kleiner geworden en neemt daardoor de vraag toe. In deze tijd van veel verantwoordelijkheden en volle agenda’s is een massage een weldaad die steeds populairder wordt. Masseur zijn is een vrij beroep. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor meerjarige opleidingen. Deze zijn noodzakelijk wanneer je specifieke fysieke en/of emotionele klachten wilt leren behandelen.

De massage die je aanleert is een gedegen ontspanningsmassage vooral bedoeld voor relatief gezonde mensen die wat last hebben van stress, vermoeidheid en dergelijke of voor wie een massage een heerlijke minivakantie is. Wanneer er stressgerelateerde klachten zijn zoals vastzittende schouders, rug en nek, of bijv. bij hoofdpijn, dan is deze massage tevens zeer doeltreffend. Wanneer dit je insteek is dan is een Persoonlijk traject Eigen praktijk een goede keuze.

Begin bij de basis!

Het traject naar een eigen praktijk kan desgewenst in een kort tijdsbestek worden doorlopen. Daarbij kun je kiezen tussen individuele of groepscursussen, afhankelijk ook van het budget dat je wilt besteden.
De basis is het aanleren van een aantal gedegen ontspanningsmassage-technieken uit de klassieke massage. Hiertoe volg je een basis- en een gevorderdencursus. Tijdens deze cursussen zijn er ook tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie en doek, lichaamshouding, contra-indicaties, hoe bereid je de massage voor e.d. Na deze cursussen bekijken we dan samen een aantal opties waarmee je jouw vaardigheden eventueel verder kunt uitbreiden en wat daarin goed bij je past. Aangezien ik je dan al wat beter ken, kan ik je daarbij helpen. Opties zijn een cursus Hotstone massage, Polariteitmassage, Dynamische massage en 4handenmassage (zie hieronder voor een link naar meer informatie over alle cursussen).
Je oefent tijdens deze periode thuis op proefpersonen. Het volgen van deze cursussen geeft je een goede basis voor een gedegen ontspanningsmassage met vele mogelijkheden en toegespitst op de persoonlijke wensen van diegenen die bij je komen voor een massage.

Vervolgtraject en finishing touch

In het vervolgtraject boek je twee supervisies om de kwaliteit van je massage verder te verfijnen en corrigeer ik waar nodig. Je kunt de supervisies ook gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor praktische adviezen. Ik heb sinds 1996 een massagepraktijk dus veel ervaring met alles wat daarbij komt kijken. Je kunt met al je vragen bij mij terecht en ik geef je tal van doelgerichte tips. Bijvoorbeeld hoe maak je reclame, welke stappen dien je te zetten (richting de Belastingdienst, Kamer van Koophandel e.d.), de inrichting van je praktijk enz.
Afhankelijk van je verdere persoonlijke ontwikkeling en mensenkennis kan het verder belangrijk zijn vaardigheden te ontwikkelen met betrekking tot het omgaan met mensen die komen voor een massage. In één of meer coaching-sessies verkennen we dan samen je valkuilen én je kwaliteiten als masseur. We vatten wat er zoal naar voren komt samen in een werkplan met leerdoelen voor verdere ontwikkeling. Al naar gelang je wensen en behoeften kunnen deze sessies met tussenpozen vervolgd worden. Een deskundige massage samengaand met een hartelijke persoonlijkheid bevordert dat mensen blij, tevreden en ontspannen naar huis gaan en graag bij je terugkomen.

Kosten

De kosten van een persoonlijk traject Eigen praktijk zijn afhankelijk van je wensen en doelen en of je de basis en gevorderdencursus en/of de aanvullende cursussen (bijv. Hotstone) individueel of in groepsverband volgt.
De kosten van een supervisie zijn 50 euro per uur, minimaal 2 uur per afspraak. Kom je met z’n tweeën dan kost het 37,50 euro per uur.
Een coaching-sessie kost 65 euro en duurt 1,5 uur. De genoemde tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Je kunt mij bellen of mailen voor meer informatie.
Kitty Middelham 0592 308 815 of 06 446 08 559 meander@massagepraktijk.net


Basiscursus Ontspanningsmassage

Tijdens deze cursus werken we vooral met de klassieke massagetechnieken zoals strijken en kneden. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding, ademhaling en praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis en ervaring om iemand een volledig massage te geven. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Ontspanningsmassage voor gevorderden

Tijdens deze cursus staat het aanleren van veel nieuwe klassieke massagetechnieken centraal. Daarnaast leer je enkele technieken uit de polariteitmassage en dynamische massage. Houding, ademhaling, zorg en aandacht blijven belangrijke aandachtspunten, waarin we ons zullen verdiepen. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Hotstone massage

Tijdens de cursus hotstone massage leer je het hele lichaam te masseren met warme stenen. We masseren de rug, achterkant van de benen, voorkant van de benen, voeten, romp, armen, handen, gezicht en nek. Ook leer je verschillende manieren om stenen neer te leggen op het lichaam.
Je krijgt uitleg en praktische tips over stenen, reinigen, temperatuur, contraindicaties, sfeer, opbouw van een korte of lange sessie. We gaan praktisch aan de slag met de verschillende manieren om stenen te leggen en oefenen diverse manieren om met de stenen te masseren.
Na de cursus ben je in staat om zelfstandig op een verantwoorde manier een Hotstonemassage te geven. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Polariteitmassage massage

Polariteitmassage kan op zichzelf staand worden gegeven maar tevens in elke soort massagevorm worden geïntegreerd, waardoor veel masseurs inmiddels gebruik maken van deze eenvoudig toe te passen methode. Deze massage kan daarbij heel goed over kleding heen gegeven worden, wat de drempel om de massage te ontvangen kan verlagen.
Er wordt geen druk uitgeoefend, op diverse plaatsen worden de handen neergelegd, soms wordt men zacht gewiegd. Deze massage werkt algemeen rustgevend en harmoniserend wat een prettig gevoel van welbehagen geeft. Tevens uitermate geschikt voor mensen die onrustig zijn, veel piekeren of slecht slapen, of door fysieke of pijn klachten geen massage met druk kunnen ontvangen. In deze workshop leer je een aantal eenvoudig toe te passen handelingen te geven. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Dynamische massage

Dynamische massage is een samenvoeging van de in Hawaï ontwikkelde Tragering en de pulstechniek van Tovi Browning. Ze bestaat uit en vloeiende aaneenschakeling van subtiel zacht tot stevige ritmisch uitgevoerde trekkende, rollende, schuddende, wiegende en verende handelingen, waardoor ontspanning op diep niveau bereikt kan worden. Verderop in de cursus leer je de lichaamsdelen op een vloeiende manier met elkaar te verbinden. Aandacht voor lichaamshouding e.d. komen ook aan bod. Klik hier voor meer informatie.

Informatie en Aanmelding

Wil je informatie over een cursus of wil je je aanmelden voor een cursus, dan kun je mij bellen of een e-mail sturen.

Individuele cursussen, massage, coaching, Psychosynthese en het traject Eigen Praktijk worden gegeven in Praktijk Meander te Gasteren. Daar opent Meander begin 2016 tevens een Bed & Breakfast.

Massagepraktijk Meander
Gagels 47, 9466 PK Gasteren
Google Maps Massagepraktijk Meander Gasteren

Rotterdam: Centrum DJOJ Antony Duyklaan 7 te Rotterdam (behalve massage)

Groepscursussen vinden plaats op onderstaande locaties:

Cursus locaties

Assen

Cursuscentrum Het Schakelveld
Adres: Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.
Een routebeschrijving vanaf station Assen met een frequente busdienst, welke vlakbij het cursuscentrum stopt, vind je via 9292.nl. Er is een grote parkeerplaats direct voor de ingang (gratis).
Google Maps Cursuscentrum Het Schakelveld >>

Schoonloo

Cursusruimte Paridjeza
Adres: Elperstraat 8, 9443 TL Schoonloo
De basis-en gevorderdenweekendcursussen worden gegeven in Paridjeza.
Dit centrum ligt buiten de bebouwde kom en heeft een prachtige cursusruimte met uitzicht over weelderige natuur. Bij mooi weer kunnen we in de pauzes buiten zitten. Een routebeschrijving naar het centrum met de auto of openbaar vervoer komt binnenkort op de website te staan. Er is een frequente busverbinding tussen Assen en Emmen welke stopt in Schoonloo. De bushalte is dichtbij het centrum. Je kunt gratis parkeren nabij het cursuscentrum.
Google Maps Centrum Paridjeza>>

Rotterdam

Centrum DJOJ, centrum voor persoonlijke ontwikkeling
Antony Duyklaan 7
ROTTERDAM
Tel.: 010 - 285 02 36

Informatie en afspraak

Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail.
Kitty Middelham
tel: 0592 308 815 of 06 446 085 59
E-mail: meander@massagepraktijk.net

NL25 RABO 0143659030, t.n.v. K.J. Middelham
Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.
Kamer van Koophandel nr 01157139