B&B Meander te Gasteren

BenB Meander te Gasteren

Welkom bij B&B en massagepraktijk Meander, gelegen in het 5-sterrendorp Gasteren.

Meander heeft sinds 2017 naast de massagepraktijk nu ook de deuren geopend voor een kleinschalige Bed & Breakfast voor 1 tot 4 personen. Wie houdt van stilte en sterrennachten, eeuwenoude brink- en esdorpen, te midden van een vrijwel ongeschonden bekenstelsel vol meanderende beekjes met een rijke fauna en flora zal graag neerstrijken in deze sfeervolle en rustig gelegen Bed & Breakfast Meander aan de Gagels 47 te Gasteren.

De B&B bevindt zich middenin het Nationaal Park Drentsche Aa waarvan de natuur onlangs samen met het Geuldal in Limburg verkozen is tot de mooiste van Nederland. Daarnaast is het landschap archeologisch en cultuur-historisch zeer uniek. In de directe omgeving bevinden zich namelijk op loopafstand grafheuvels, hunebedden, celtic fields en eeuwenoude karresporen.

Logo gastvrouw en informatiepunt Nationlaal Park Drentsche Aa

De B&B is tevens gastvrouw/informatiepunt voor het Nationaal Park Drentsche Aa. Je kunt hier dus ook terecht voor meer informatie over dit gebied dan er in de standaardfolders te vinden is. De gastvrouw Kitty Middelham kan je als je dit wenst aanwijzen waar de mooiste en bijzonderste plekjes te vinden zijn. Vanuit het dorp loopt een fijnmazig netwerk van wandel- en fietspaden. Je kunt tijdens het verblijf gebruik maken van knapzakroutes en gedetailleerde wandel- en fietskaarten. Vanuit het verblijf heb je ook nog eens een schitterend wijds uitzicht op dit landschap en de zonsondergang, zodat je nog verder kunt genieten.

B&B Meander biedt echter nog meer: je kunt de overnachting combineren met een heerlijke ontspannende massage of samen met één of meerdere bekenden een praktische workshop of cursus volgen. En dat, exclusief voor de gasten, tegen gereduceerde tarieven. De massages en workshops vinden plaats in een achter het huis gelegen massagepraktijk. Tip hierbij: de B&B ligt aan het Pieterpad en andere lange afstand wandel- en fietsroutes. Wanneer je een workshop volgt ontvang je hierbij een handleiding en een miniflesje massageolie. Daarmee kun je dan samen de rest van de tocht nog verder genieten.

Kortom, B&B Meander is een lieflijk plekje om heerlijk te verblijven en uit te rusten, of je vakantie een extra dimensie te geven. Je bent van harte welkom!

De B&B beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein en een afgesloten stalling voor fietsen of motoren. Gasteren ligt op 9 km van Assen en in 21 minuten ben je met de auto in de stad Groningen. Deze steden zijn ook met openbaar vervoer bereikbaar (bushalte op 30 meter). Gasteren heeft een aan de oude dorpsbrink gelegen alom bekende pannenkoekenboerderij en in de verdere omgeving zijn binnen een straal van 5 kilometer 5 restaurants waar je tegen schappelijke prijzen lekker kunt eten en 2 luxere restaurants waar je uitgebreid kunt dineren. In overleg zijn er gratis leenfietsen beschikbaar, bijvoorbeeld om naar het restaurant te gaan.

De B&B is rookvrij. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Het verblijf

foto interieur B&B Meander te Gasteren

De gloednieuwe B&B is gesitueerd in de goed geïsoleerde dak etage (eerste verdieping) van de woning. Tijdens je verblijf ben je de enige die gebruik maakt van deze verdieping. Hier vind je het knusse slaapvertrek met een riant 2-persoonsbed (180x200), dat op verzoek opgemaakt kan worden als 2x1-persoonsbed. Hier bevinden zich ook twee comfortabele barstoelen en tafeltje met uitzicht op een weids panorama.

Aangrenzend aan de slaapkamer is een gezellige en lichte verblijfsruimte geheel tot je beschikking met een extra 2-persoons slaapbank (140x200), waterkoker, theedoos en nespresso apparaat. Daarnaast tref je uitgebreide informatie aan over de wijde omgeving, zoals restaurants, attracties, wandel- en fietskaarten. Je kunt vrij gebruik maken van WiFi-internet.

De eigen badkamer heeft een ruime douche, wastafel en toilet en voor extra comfort zijn badjassen en een haardroger/föhn aanwezig.

Bij binnenkomst ontvang je een welkomstdrankje, om op je kamer van te genieten aan het eigen barretje, op de bank in de verblijfsruimte of op één van de terrassen in de grote, bloemrijke natuurtuin.

Het ontbijt bestaat overwegend uit biologische en streekproducten en wordt geserveerd in een aparte ruimte met in de donkere dagen een knapperend haardvuurtje of in de zomerperiode bij mooi weer in de zonnige tuin. Desgewenst kun je tegen een geringe meerprijs (5 euro per persoon) een lunchpakket samenstellen. B&B Meander biedt hier nog een extra service aan: een extra vroeg ontbijt of ontbijtpakket voor onderweg.

Laat het van te voren even weten wanneer je dieetwensen hebt of ergens allergisch voor bent.

Tarieven verblijf

1 persoon € 59,- inclusief ontbijt
2 personen € 75,- inclusief ontbijt
De verblijfsruimte heeft een slaapbank waar desgewenst nog 1 a 2 gasten kunnen slapen, mits het bekenden zijn. Je deelt dan de badkamer en hebt minder comfort in zijn totaliteit. Het tarief is hier op aangepast.
3e persoon betaalt € 30,00 inclusief ontbijt
4e persoon betaalt € 22,50 inclusief ontbijt
Prijzen zijn inclusief 9% BTW en toeristenbelasting

Lunchpakket € 5,-

Overzicht Workshops (tijden in overleg)

Je kunt kiezen uit een workshop onderbeen/voetmassage, workshop nek/schoudermassage of een workshop nek/schouder/rugmassage. Je oefent daarbij op elkaar. Als gast in de B&B ontvang je hierbij een handleiding en miniflesje massageolie. Bel gerust wanneer je hierover vragen hebt of andere wensen voor een workshop hebt.

Tarieven workshops

Workshop onderbeen/voetmassage

Deze workshop voor 2 personen duurt 1,5 uur en kost € 35,- per persoon
Met 4 personen: duur 2 uur, kosten € 30,- per persoon

Workshop nek/schoudermassage

Deze workshop voor 2 personen duurt 1,5 uur en kost € 35,- per persoon
Met 4 personen: duur 2 uur, kosten € 30,- per persoon

Workshop nek/schouder/rug massage

Deze workshop voor 2 personen duurt 2,5 uur en kost € 57,50 per persoon
Met 4 personen: duur 3 uur, kosten € 47,50 per persoon

Volledige basiscursus Ontspanningsmassage

Wanneer je bij Meander verblijft kun je met één overnachting ook een volledige basiscursus Ontspanningsmassage volgen, waarbij je een gehele lichaamsmassage aanleert. Je ontvangt dan naast de handleiding en massageolie ook een certificaat. Exclusief voor gasten van de B&B geldt een korting op het normale tarief. Een cursus kost dan voor 2 personen totaal € 450,- in plaats van € 500,- (4 personen € 800,- i.p.v € 900,-). Deze cursus biedt 9 uren individueel les (4 personen 12 uur) en kan in delen verdeeld over twee dagen gevolgd worden. Bij 2 personen kan het desgewenst ook in één lange dag met tussendoor ruime pauzes.

Bij deze cursus heb je nog een extraatje: vanaf aanvang op eerste dag tot het einde van de tweede dag volledige beschikking over je kamer of een extra overnachting met 15 euro korting op de kamerprijs (4 personen € 30,- korting). Voor meer informatie over de inhoud van de cursus zie pagina individuele cursussen Assen.

Tarieven massages

  • Volledige ontspanningsmassage met warme massage olie (klassieke massage). Een massage duurt 75 minuten en kost € 62,-
  • Dynamische massage (over kleding heen). Een massage duurt 75 minuten en kost € 62,-
  • Een hotstonemassage duurt 75 minuten en kost € 67,-
  • Een stoelmassage duurt 20 minuten en kost € 22,50 (over kleding heen)

Tarieven zijn inclusief 21% BTW

Voor meer informatie zie pagina massage

Reserveren en contact

Inchecken is mogelijk vanaf 16.30 uur. Wandelaars en fietsers kunnen in overleg bagage eerder op de dag afgeven. Op de dag van vertrek kun je tot 11.00 uur van de B&B gebruik maken. Graag je reservering en overige wensen bij voorkeur telefonisch kenbaar maken. Betaling dient te geschieden enkel contant bij aankomst of vooraf door overmaking via bankbetaling.

Adres: Bed & Breakfast en Massagepraktijk Meander, Gagels 47, 9466 PK Gasteren
Website: Bed & Breakfast en Massagepraktijk Meander
Reserveren: bij voorkeur telefonisch: 06 446 08 559 of 0592 308 815 of anders per email: meander@massagepraktijk.net

Google Maps B&B Meander Gasteren